AIMA, 2023'te MAT giriş sınavı kayıtlarında Kovid öncesine kıyasla yüzde 20 artış kaydetti | Rekabetçi sınavlar

Yerel yönetim birliklerinden oluşan bir koalisyon olan Tüm Hindistan Yönetim Derneği Mumbai, 2023'te MAT kayıtlarında Corona öncesi yıla kıyasla yüzde 20'lik bir artış kaydetti.

AIMA, 2023'te MAT giriş sınavı kayıtlarında Kovid öncesi döneme kıyasla yüzde 20 artış gördü

MAT, sınavı aday adaylar için daha erişilebilir hale getirmek için ülke çapındaki test merkezlerini etkin bir şekilde genişletti ve testin uygulandığı yerlerin sayısını artırarak coğrafi engelleri kaldırarak farklı bölgelerden öğrencilerin katılımına olanak sağladı.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

“Bu stratejik genişleme şüphesiz başvuru sayısındaki önemli artışa katkıda bulundu. MAT, Kovid sonrası başvuru kayıtlarında yüzde 20 oranında önemli bir artış gördü.”

“MAT'e kayıt yaptıran kadın adayların sayısı arttı. AIMA direktörü Daljeet Singh, PTI'ye verdiği demeçte, 2023'te kadın adayların yüzde 45'i ile 2019'a kıyasla yaklaşık yüzde 3'lük bir büyüme olacağını söyledi.

Geçen yıl MAT'e kadın adayların kayıtlarında da 2019'a göre yüzde 3'lük bir artış yaşandı. MAT'ın artan popülaritesi, Seviye II ve III şehirlerde kayıt sayısının artmasına yol açmıştır.

“Kademe II ve III şehirlerinden gelen adaylara kendi seçtikleri B-Okullarında yönetim hayallerini sürdürme fırsatı vermek, MAT popülerliğinin ve kayıtlarının artmasına da yardımcı oldu.

“Agra, Asansol, Aurangabad, Balasore, Bhilai, Darbhanga, Durg, Durgapur, Ernakulam, Erode, Salem ve diğerleri dahil olmak üzere daha küçük şehirlerden adayların daha büyük bir katılımı var” dedi.

Büyüme Tamil Nadu, Karnataka ve Kerala gibi güney eyaletlerinin yanı sıra Batı Bengal, Uttar Pradesh ve Bihar gibi eyaletlerde de dikkat çekici.

En iyi B-okullarının MAT'e katılımı ve MBA ve PGDM kabulleri için puanlarının kabul edilmesinin de aday kayıtlarındaki ve MAT popülaritesindeki artışa önemli ölçüde katkıda bulunduğunu ekledi.

Bu makale, metinde herhangi bir değişiklik yapılmadan otomatik bir haber ajansı beslemesinden oluşturulmuştur.