IBSAT 2024 başvuru tarihi 23 Aralık'a uzatıldı, doğrudan bağlantı ve önemli ayrıntılar burada | Rekabetçi sınavlar

ICFAI Business School, IBSAT 2024 için son başvuru tarihini uzattı. Sınava başvurmak isteyen adaylar başvurularını 23 Aralık 2024 tarihine kadar yapabilecekler.

IBSAT 2024 başvuru tarihi 23 Aralık'a kadar uzatıldı. Doğrudan bağlantıyı kullanarak buradan başvurun.

Daha önce resmi internet sitesine göre başvuru süresinin 18 Aralık 2024'te sona ermesi planlanıyordu.

IBSAT 2024'ün 28 ve 29 Aralık 2025 tarihlerinde yapılması planlanıyor. Sonuçların Ocak 2025'in ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

Ayrıca Okuyun: XAT Giriş Kartı 2025 yarın xatonline.in'de yayınlanacak. İşte nasıl indireceğiniz

IBS Bengaluru ve IBS Hyderabad'ın MBA/Doktora programlarına kabul edilmek isteyen öğrenciler için yapılan çevrimiçi bir yetenek sınavıdır. Sınav, çoktan seçmeli sorulardan oluşan ve 2 saat süren bilgisayar tabanlı bir testten (CBT) oluşur.

Burada IBS Ahmedabad, IBS Bengaluru, IBS Gurgaon, IBS Hyderabad, IBS Dehradun, IBS Jaipur, IBS Kolkata, IBS Mumbai ve IBS Pune'daki MBA / PGPM programına kabul için başvuru sürecinin yanı sıra Doktora programı IBS Haydarabad kampüsünde yaygındır (tam zamanlı/yarı zamanlı).

Ayrıca Okuyun: JAC Jharkhand 10. ve 12. Sınav 2025 Tarih Sayfası Yayınlandı, Programı Buradan Kontrol Edin

Kayıt ücreti:

Başvurmak için adayların çevrimiçi başvuru ücretini ödemeleri gerekmektedir. ₹1800'ler.

Uygunluk kriterleri

Aşağıda belirtilen programlardan herhangi birine kabul edilmek isteyen adayların uygunluk kriterleri şunlardır:

2 yıllık yönetim programı:

• Eğitim dili İngilizce olan, %50 veya daha fazla not alan mezuniyet (her disiplin).
  • Başvuru sahiplerinin en az 15 yıllık eğitimi (10+2+3 veya 10+2+4 esasına göre) tamamlamış olmaları gerekmektedir.
  • İngilizce konuşulan üniversitelerden diploma sahibi olmayan adayların TOEFL/NELT/IELTS puanlarını 31 Mayıs 2025 tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Lisans eğitiminin son yılında olan adaylar da, 31 Mayıs 2025 tarihine kadar mezuniyet koşullarını (uygulamalı sınavlar/Viva/dönem ödevleri dahil) sağlamaları koşuluyla başvuruda bulunabilirler.
  • Bu gibi durumlarda, uygunluklarını kanıtlayan not kağıtları ve diplomalar ibraz edilene kadar kabul geçici olarak kalır. Tamamlama kanıtının gönderilmesi için son tarih 1 Kasım 2025'tir.
  • Kabul kriterleri Ağustos 2025'ten itibaren gözden geçirilecektir.
Ayrıca Okuyun: AIMA MAT CBT 2 giriş kartı 2024'ü mat.aima.in adresinden indirmek için doğrudan bağlantı, önemli ayrıntılar burada

Yönetim Doktora programı (tam zamanlı/çalışan yöneticiler için):

• İngilizce ve İngilizce gibi eğitim diliyle %50 ve üzeri not alan mezuniyet (herhangi bir disiplin).
  • %55 ve üzeri puanla Yönetim Yüksek Lisans Derecesi (UGC tarafından tanınan bir üniversiteden Pazarlama/Finans/İnsan Kaynakları Yönetimi/Operasyonlar alanında uzmanlaşma ile tam zamanlı). Veya,
  • Ekonomi, Ticaret, Psikoloji, Sosyoloji, Kamu Yönetimi, İstatistik ve Matematik alanlarında veya Hindistan'da veya yurtdışında UGC tarafından tanınan bir üniversiteden %55 ve üzeri puanla ilgili bir disiplinde Lisansüstü Eğitim (Tam Zamanlı). Kabul edilen adayların, doktora programına devam edebilmeleri için ön koşul olarak ilk yıl MBA derslerini tamamlamaları gerekmektedir. Veya,
  • CFA/CA/CWA/CS gibi %55 ve üzeri puana sahip mesleki yeterlilik.
İktisat Doktora Programı (Tam Zamanlı)

• %50 ve üzeri puan alan lisans mezunu ve İktisat veya ilgili bir disiplinde %55 ve üzeri puan alan yüksek lisans mezunu olmak.
  • Adayların en az 17 yıllık normal eğitimi (10+2+3+2 veya 10+2+4+2 esasına göre) tamamlamış olmaları gerekmektedir.
  • Lisansüstü ve/veya yüksek lisans eğitimlerinde İngilizce dil kabul kriterlerini karşılamayan adayların TOEFL/NELT/IELTS puanlarını 31 Mayıs 2025 tarihine kadar sunmaları gerekmektedir.
Seçim süreci

IBSAT 2024/GMATTM/NMAT'a göre GMACTM/CAT/XAT puanlarına göre kalifiye olan adaylar, 15-24 Şubat 2025 tarihleri arasında Haydarabad'daki IBS Haydarabad kampüsünde yapılacak seçim sürecine davet edilecek.

Seçim süreci bir mikro sunumu ve kişisel bir röportajı içerir. Resmi web sitesinde, ilkinin, adayın iletişim ve sunum becerilerinin yanı sıra hızlı düşünme ve düşünceleri organize etme becerilerinin hedefli bir değerlendirmesini sağlamayı amaçladığı belirtiliyor.

Mikro Sunuma Genel Bakış

• Adayların 1 ile 100 arasında bir sayı seçmesi gerekmektedir. Her sayı önceden atanmış bir konuya karşılık gelir.
  • Bir sayı seçerken adaya ilgili konu gösterilir.
  • Hazırlanmak için 1 dakikanız var ve ardından 3 dakikalık bir sunum yapıyorsunuz.
Daha fazla ayrıntı için adayların resmi web sitesini ziyaret etmeleri önerilir.