ICAI CA Mayıs 2024 Sınavı: Sınava Katılım İstisnalarına İlişkin Önemli Duyuru | rekabetçi sınavlar

Hindistan Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü, Mayıs 2024’te yeni ICAI CA Sınavı Eğitim ve Öğretim Programı kapsamında Ara ve Final Sınavlarına girmenin İstisnalarına ilişkin Önemli Bir Bildirim yayınladı. Adaylar resmi duyuruyu ICAI’nin icai.org adresindeki resmi web sitesinden görebilirler.

ICAI CA Mayıs Sınavı 2024: Sınava Katılım İstisnalarına İlişkin Önemli Duyuru

Hindistan Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü’nün yeni Eğitim ve Öğretim Planı kapsamında, Enstitü Konseyi, mevcut öğrencilere eskisine göre geçtikleri sınavlar için onayladığı yeni Ara ve Final Sınav müfredatı kapsamında muafiyetler verilmesine karar verdi. / Mevcut şema.

Son bir değerlendirme olarak Konsey, Konsey tarafından onaylanan ilgili çalışma(lar)daki süresi dolmamış muafiyet şansı/şansları için eski/mevcut sistem kapsamında daha önce verilen bir veya daha fazla iş için adaya muafiyet vermeye devam etmeye karar vermiştir. . yeni plan kapsamında.

Ayrıca Kurul, mevcut sistem kapsamında final sınavının her iki grubundan birini değil de birini geçen adayların, o grupta muafiyet hakkına sahip oldukları ve kalan grupta yer almaları veya sınavlara girip geçmeleri gerektiğine karar vermiştir. Yeni sisteme göre final sınavını geçmek için.

Ara sınav için Konsey, adaya eski/mevcut sistem kapsamında daha önce verilen bir veya daha fazla makale için (bir grup/gruplardaki bir veya daha fazla makaleden minimum yüzde altmış puan alması nedeniyle) istisna tanınmasına karar vermiştir. yeni sistem kapsamında Konsey tarafından onaylanan ilgili belgelerdeki süresi dolmamış muafiyet şansı/şansları için (mevcut muafiyet verme kriterleri kapsamında).

Ayrıca, 1988 Yeminli Mali Müşavirler Yönetmeliği Ek B, Bölüm 2A’da belirtilen müfredat veya Mesleki Yeterlilik Sınavı kapsamındaki Ara Sınav kapsamındaki gruplardan birini tamamlayan adaylar için “Birim” programı Konsey tarafından onaylanmıştır. (PCE) veya Orta Düzey (Mesleki Yeterlilik) Sınavı veya Entegre Mesleki Yeterlilik Sınavı veya Ara (IPC) Sınavı veya Ara Sınav ve resmi bildirim uyarınca Orta Düzey Kurs (Yeni) Ders Programını almak istiyorsanız.