JEE Mains 2023 Oturum 2 Sınav Günü 7Öğleden Sonra Oturumu Kağıt Analizi | rekabetçi sınavlar

BE/B.Tech’e aday olanlar için JEE (Ana) 2023 Kağıt-I, 15 Nisan 2023’te gerçekleştirildi. Sorular, CBSE Board of Classes XI ve XII’nin neredeyse tüm bölümlerini kapsıyordu. Dengeli bir kağıttı. Zorluk sıralaması açısından – Matematik orta, Fizik ise kolay olarak derecelendirildi. Genel olarak, bu makale öğrencilere göre orta düzeydeydi.


JEE Mains 2023 Oturum 2 Sınavı 7. Gün Öğleden Sonra Oturumu Kağıt Analizi (HT Dosyası)

Kağıt üç bölümden oluşuyordu ve her bölüm iki bölümden oluşuyordu:

Bölüm I – Fizik toplam 30 sorudan oluşuyordu – Bölüm I’de tek doğru cevaplı çoktan seçmeli 20 soru vardı ve Bölüm II’de sadece 5’inin denenmesi gereken sayısal temelli 10 soru vardı. Çoktan seçmeli sorular için derecelendirme şeması, doğru cevap için +4, yanlış cevap için -1 ve deneme yok için 0’dı. Sayısal sorular için derecelendirme şeması, doğru cevap için +4 ve diğer tüm durumlar için 0 idi. Bu bölümün toplam puanı 100’dür.

Bölüm II – Kimya toplam 30 sorudan oluşuyordu – Bölüm I’de tek doğru cevaplı çoktan seçmeli 20 soru vardı ve Bölüm II’de sadece 5’inin denenmesi gereken sayısal temelli 10 soru vardı. Çoktan seçmeli sorular için derecelendirme şeması, doğru cevap için +4, yanlış cevap için -1 ve deneme yok için 0 idi. Sayısal sorular için derecelendirme şeması, doğru cevap için +4, yanlış cevap için -1 ve diğer tüm durumlarda 0’dır. Bu bölümün toplam puanı 100’dür.

Bölüm III – Matematik toplam 30 sorudan oluşuyordu – Bölüm I’de tek doğru cevaplı çoktan seçmeli 20 soru vardı ve Bölüm II’de sadece 5’inin denenmesi gereken sayısal temelli 10 soru vardı. Çoktan seçmeli sorular için derecelendirme şeması, doğru cevap için +4, yanlış cevap için -1 ve deneme yok için 0 idi. Sayısal sorular için derecelendirme şeması, doğru cevap için +4, yanlış cevap için -1 ve diğer tüm durumlarda 0 idi. Bu bölümün toplam puanı 100’dür.

15 Nisan 2023 tarihinde (öğleden sonra oturumu) öğrenci geri bildirimlerine göre zorluk seviyesi.

Matematik – Orta seviye. Cebir ve Analiz bölümlerine vurgu yapılmıştır. Analizde fonksiyonlar, limitler ve süreklilik, türevlerin kullanımı, belirli integraller, eğrilerin altındaki alan ve diferansiyel denklemler hakkında sorular soruldu. Cebir Matrisleri, Permütasyon & Kombinasyon, Vektörler, 3D Geometri, İlerlemeler, İstatistik, Binom Teoremi, Matematiksel Akıl Yürütme & Olasılık konularında birden fazla soru vardı. Koordinat Geometrisi – Parabol, Daireler ve Elips’te karışık kavram sorunları vardı. Hem MC soruları hem de sayısal temelli sorular uzun hesaplamalar gerektiriyordu. Bu bölüm de bazı öğrenciler için zordu.

Fizik – Kolay seviye. Kinematik, hareket yasaları, iş, kuvvet ve enerji, ısı ve termodinamik, SHM, akım, manyetizma, yerçekimi, modern fizik, yarı iletkenler, iletişim sistemleri ve optik alanlarından sorular. Sayısal sorular Hafif ila Orta olarak bildirildi. Sınıf XII bölümlerine daha fazla ağırlık verilir.

Kimya – Kolay – Orta seviye. İnorganik Kimya, Organik ve Fiziksel Kimya’dan daha fazla soru içeriyordu. Sayısal kısımda kimyasal kinetik, elektrokimya ve iyon dengesinden sorular vardı. Organik kimyada aminler, alkoller, eterler ve fenoller, biyomoleküller, polimerler ve aril ve alkil halojenürlerden kaynaklanan karışık kavramsal sorunlar olmuştur. İnorganik kimya, S-Blok, P-Blok, Kimyasal Bağlar, Koordinasyon Bileşikleri, Cevherler ve Metalurji’den sorular aldı. Bu bölümde gerçeğe dayalı sorular sorulmuştur.

Ramesh Batlish Yönetici Ortak ve Başkan – FIITJEE Noida Merkezleri