Çalışan profesyoneller ve rekabetçi sınavlara giren adaylar, kariyer yollarında adım adım ilerleyebilirler. Güçlü bir kelime dağarcığı, bu adımları büyük bir güvenle atmanıza ve her geçen gün daha iyi olmanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle söz gücünün önemi küçümsenmemelidir.
Bir bireyin profesyonel yaşamında iletişim becerilerinin ve etkileyici kelime dağarcığının rolü kesin değildir. (Pixabay)
Burada kelime bilginizi geliştirmenin bir yolunu bulacaksınız. Kelime gücünüzü geliştirmek için Günün Sözleri'ne ve küçük bir teste göz atın.
HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!
avize (İsim)
Anlamı: hafif parlaklık veya hafif parıltı
Örnek: Derinliği yeniden oluşturamazsınız avize gerçek incilerden yapılmış
Kısa ve öz olarak (Sıfat)
Anlamı: (bir kişinin, dilin veya yazı stilinin) çok az kelimeyle
Örnek: Cop kullanıyorlardı ve Robocop'un o olmadan versiyonları gibi görünüyorlardı kısaca Şaka ve zeka çipi
yasal işlem (İsim)
Anlamı: üzüntünün veya üzüntünün tutkulu bir ifadesi
Örnek: Bir kavalcının çaldığını duyduğuma yemin edebilirdim yasal işlem
halsizlik (İsim)
Anlamı: fiziksel veya zihinsel tükenme durumu; Enerji eksikliği
Örnek: Nedenleri okuyun halsizlik ve bizi çok yoruyor
Düşünme becerilerinizi kullanın ve ne kadar anladığınızı görmek için aşağıdaki soruları yanıtlamaya çalışın.
Kelime gücünü geliştirmeye yönelik haftalık güncellemeniz için bu alanı izleyin.
(Tanımlar ve örnekler Oxford Languages'dan alınmıştır)
Bir bireyin profesyonel yaşamında iletişim becerilerinin ve etkileyici kelime dağarcığının rolü kesin değildir. (Pixabay)
Burada kelime bilginizi geliştirmenin bir yolunu bulacaksınız. Kelime gücünüzü geliştirmek için Günün Sözleri'ne ve küçük bir teste göz atın.
HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!
avize (İsim)
Anlamı: hafif parlaklık veya hafif parıltı
Örnek: Derinliği yeniden oluşturamazsınız avize gerçek incilerden yapılmış
Kısa ve öz olarak (Sıfat)
Anlamı: (bir kişinin, dilin veya yazı stilinin) çok az kelimeyle
Örnek: Cop kullanıyorlardı ve Robocop'un o olmadan versiyonları gibi görünüyorlardı kısaca Şaka ve zeka çipi
yasal işlem (İsim)
Anlamı: üzüntünün veya üzüntünün tutkulu bir ifadesi
Örnek: Bir kavalcının çaldığını duyduğuma yemin edebilirdim yasal işlem
halsizlik (İsim)
Anlamı: fiziksel veya zihinsel tükenme durumu; Enerji eksikliği
Örnek: Nedenleri okuyun halsizlik ve bizi çok yoruyor
Düşünme becerilerinizi kullanın ve ne kadar anladığınızı görmek için aşağıdaki soruları yanıtlamaya çalışın.
- Ella ve Joe, her zamanki tek heceli ______________ dilinden bu sapma hakkında yorum yapmıyorlar. Aşağıdaki kelimelerden hangisi cümleye en uygunudur? ( Kısa ve öz, durgun)
- Kelimenin bazı eş anlamlılarını düşünebilir misiniz? yasal işlem?
- Kelimenin bazı eş anlamlılarını düşünebilir misiniz? avize?
Kelime gücünü geliştirmeye yönelik haftalık güncellemeniz için bu alanı izleyin.
(Tanımlar ve örnekler Oxford Languages'dan alınmıştır)