MAT Ağustos Sınavı 2024: PBT, CBT ve IBT Kayıtları 11 ve 18 Ağustos'ta Sona Eriyor, Detaylar İçeride | Rekabetçi sınavlar

MAT Ağustos 2024 kayıtları resmi MAT web sitesinde devam ediyor. Sınava katılmak isteyen adaylar başvurularını mat.aima.in adresindeki resmi web sitesi üzerinden yapabilirler.

Basın açıklamasına göre MAT, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınmaktadır ve sınavın öne çıkan özelliği, çok yönlü sınav modlarıdır. (Hindustan Times)

AIMA, Tüm Hindistan Yönetim Derneği (AIMA) tarafından yürütülen Yönetim Yetenek Testinin (MAT), ülke çapında 600'den fazla işletme okulunda 20.000'den fazla liderlik pozisyonu için tanındığını söyledi.

Ağustos 2024'te MAT'e katılan en iyi B-Okullarından bazıları aşağıdadır:

● İşletme ve Yönetim Fakültesi – Christ Üniversitesi (Bengaluru)

● Delhi İşletme Fakültesi (VIPS-TC), (Yeni Delhi)

● BIMTECH (Noida)

● XIME (Koçi)

● Kalküta İşletme Okulu (Kalküta)

●Dr. DY Patil B Okulu, (Pune)

● NERIM Enstitüler Grubu (Guwahati)

Basın açıklamasına göre MAT, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınıyor ve sınavın öne çıkan özelliği çok yönlü sınav modları:

● İnternet tabanlı test (IBT)

● Kağıt bazlı test (PBT)

● Bilgisayar Tabanlı Test (CBT)

AIMA, Mayıs 2024 itibarıyla mevcut iş ve ekonomik trendler gibi daha yeni segmentleri kapsayan MAT 2.0'ı piyasaya sürdü. AIMA, giriş testinin, çağdaş endüstri uygulamaları ve artan eğitim ihtiyaçları ile uyumlu yönetim eğitimine yeni bir bakış açısı sunduğunu belirtti.

Ağustos 2024 MAT Programı:

● PBT (kağıt bazlı test): Sınavın 25 Ağustos 2024'te yapılması planlanıyor ve kayıtlar 18 Ağustos 2024'te sona eriyor.

● CBT (Bilgisayar Tabanlı Test): Testin 18 Ağustos 2024'te yapılması planlanmakta olup kayıtlar 11 Ağustos 2024'te sona erecektir.

● IBT-1 (İnternet Tabanlı Test): Sınavın 14 Ağustos 2024'te yapılması planlanmakta olup kayıtlar 9 Ağustos 2024'te sona ermektedir.

● IBT-2: Sınavın 23 Ağustos 2024'te yapılması planlanmakta olup kayıtlar 18 Ağustos 2024'te sona ermektedir.

MAT sınav sonucu Ağustos:

Ağustos 2024 MAT Sonucunun MAT web sitesinde yayınlanması: Eylül 2024'ün 1. haftasına kadar

Katılım kriterleri:

Tüm disiplinlerden mezunlar. Lisansüstü derslerinin son yılındaki öğrenciler de başvurabilirler.

Kayıt ücreti:

MAT 2024 kayıt ücreti: ₹2100. Adaylar ek ücret ödeyerek ek sınav modunu tercih edebilirler. ₹1500.

Daha fazla bilgi için resmi web sitesini ziyaret edin.