NEET 2025: Sınavı yüksek bir puanla almanıza yardımcı olan önemli ipuçları | Rekabet Testleri

Her yıl NEET için meydana gelen 20'den fazla lakh adayıyla, çok sayıda puan güvence altına almak son dakikada hazırlık ve stratejik bir yaklaşım gerektirir. NEET 2025 yaklaşırsa, son birkaç gün içinde performansınızı en üst düzeye çıkarabileceğiniz bazı verileri ve pratik ipuçlarını paylaşmak istiyorum. Yıllar boyunca öğrencilerle yakın çalıştıktan sonra baskılarını anlıyorum. Ama bana güvenin, doğru düşünme ve strateji ile bu son günleri başarıya dönüştürebilirsiniz.

NEET için 20 lakh adayı ile stratejik hazırlık son dakikada çok önemlidir. (HT Dosyası)
1. Kör değil zekice revize

Bu aşamada, odaklarının% 90'ı revizyonda yeni konuları öğrenmekten daha fazla olmalıdır. NEET inceleme modeli tutarlı kaldı, soruların% 80-85'i doğrudan NCERT ders kitaplarından geliyor. Özellikle biyoloji ve kimyada NCERT kavramlarına, aragrarlara ve formüllere öncelik verin.

2. Gerçek sınav koşulları altında pratik yapın

Çalışmalar, testten önce tam uzunlukta en az 10 sahte test yapan öğrencilerin sonuçlarını%15 ila 20 oranında artırdıklarını göstermektedir. Gerçek test ortamını simüle edin:

200 dakikalık zaman çerçevesindeki kağıtlardan test edin

Onları tekrar etmelerini önlemek için hataların analizi

Notları sık sık kaybettiğiniz konuları belirleme

Daha hızlı karar verme için MCQ'larda eleme yöntemini uygulayın

3. Master zaman yönetimi

NEET 2025 sınavının 200 sorusu var, bunlardan 180 denemeniz gerekiyor

Biyoloji ağırlığa% 50 katkıda bulunur. Akıllı bir zaman dağıtım stratejisi:

• Biyoloji (90 soru) – 50 dakika

• Kimya (50 soru) – 40 dakika

• Fizik (50 soru) – 50 dakika

• Tekrar kontrol edin ve 60 dakikayı kontrol edin

Güven yaratmak ve zaman kazanmak için en güçlü konunuzla başlayın. Önce zor soruları atlayın ve sıkışıp kalmanızı önlemek için size daha sonra geri dönün.

4. Yüksek ağırlıklı konulara öncelik verin

Bazı konular NEET'te sürekli olarak daha fazla ağırlığa sahiptir. Önceki trendlere dayanarak:

• Biyoloji (360 işareti): Genetik ve Evrim (12-15 QS), insanfizyoloji (10-12

QS), Ekoloji (8-10 QS)

• Kimya (180 puan): Organik Kimya (12-14 QS), kimyasal bağ (5-6

QS), Koordinasyon Bağlantıları (4-5 QS)

• Fizik (180 puan): Mekanik (10-12 QS), Modern Fizik (6-8 QS),

Elektrodinamik (5-7 QS)

Bu kilit alanlara odaklanarak, sınav sırasında doğruluğu ve verimliliği artırabilirsiniz.

5. Sakin olun ve olumlu bir tutum sağlayın

Önceki Neet Toppers'lardan elde edilen veriler, manevi huzurunu koruyanların paniklerden daha iyi olduğunu göstermektedir. Müfredatın tamamlanması hakkında gereksiz tartışmalardan kaçının ve şu konsantre olun:

• Stressiz kalmak için meditasyon ve derin nefes alma

• “İyi hazırlanmış ve kendime güveniyorum” gibi olumlu onaylar

• Diğer adaylarla olumsuz karşılaştırmalardan kaçının

6. Yeterince uyuyun ve düzgün yiyin

İyi test edilmiş bir beyin% 30 daha fazla bilgi tutar. Bu nedenle, muayeneden önce en az 6-7 saat uyku çekin. Beyin dağcılarıyla, muz ve bitter çikolata ile hafif, besleyici yemekler yiyin. Sulu kalın, ancak korkuyu artırabilecek aşırı kafeinden kaçının.

Son Düşünceler

Bu son günlerde hazırlığınıza güvenin ve konsantre olun. Yıllar boyunca öğrencilerin sadece kendilerine inanarak ve son dakikada takip ederek sonuçlarını nasıl değiştirdiğini gördüm. NEET sadece bilgi değil, aynı zamanda strateji, güven ve infaz ile de ilgilidir.

(Yazar Vinay Singh, Thomson Digital ve Q & I'nin genel müdürü ve CEO'sudur)