PTET 2025: B.Ed, Ba B.Ed/ B.Sc B.Ed -B. Rekabet Testleri

Koordinatör Rajasthan, 5 Mart 2025'te PTET 2025 için kayıt süreci ile başlar. Öğretmenin önünde bir eğitim testi başvurusunda bulunmak isteyen adaylar, PTTVMoukota2025.in'deki PTET'in resmi web sitesi aracılığıyla doğrudan bağlantıyı bulacaksınız.

PTET 2025: B.ED için kayıt, BA B.Ed/ B.Sc B.Ed -Bourses bugün başlaması gereken

Resmi duyuru şöyle yazıyor: “Çevrimiçi başvurular, Ulusal Öğretmen Eğitimi Konseyi ve Eyalet Hükümeti Kurallarına uygun olarak meşru adaylar tarafından davet edilir.

ICAI, yakl. Notu buradan kontrol edin

Kursların talep edildiği son tarih 7 Nisan 2025'tir. Öğretmen önceki eğitim testi 15 Haziran 2025'te gerçekleşir.

2 -yıllık kurs için: Tanınmış bir üniversitenin final/final sınavını en az% 50 notla geçen adaylar sınav için başvurabilirler. SC, ST, OBC, EBC, Divyang sınıfı, dul, kadınlar için terk edilmiş adaylar (tüm ayrılmış kategoriler, sadece Rajasthan eyaletinden doğan) için istenen nitelikler final veya ekleme sınavları için en az% 45 nottur.

Ajmer veya eşdeğer bir yönetim kurulu 4 yıllık iç mekan kursu için başvurabilir: Rajasthan Ortaöğretim Kurulu'nun daha yüksek bir orta sınavı sırasında en az yüzde 50 not alan adaylar. SC, ST, OBC, son derece geriye dönük sınıf, Divyang sınıfı, dul, terk edilmiş kadın adayları yüzde 45 puan almış olmalı.

PTET 2025: Nasıl uygulanır

Çevrimiçi başvurmak için adaylar aşağıdaki adımları gerçekleştirebilir.

1. PTET'in PTETVMoukota2025.in adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin.

2. Ana sayfadaki PTET 2025 Kayıt Bağlantısı'na tıklayın.

3 .. Adayların kayıt ayrıntılarını girmeleri gereken yeni bir sayfa açıldı.

4. Gönder'i tıklayın ve sayfaya kaydolun.

5. Başvuru formunu doldurun ve ödeme ücretini yapın.

6. Gönder'i tıklayın ve sayfayı indirin.

7. Daha fazla ihtiyaç için aynı basılı bir kopyasını saklayın.

TJEE 2025: Tripura Ortak Giriş Sınavı Kayıt Tarihi Genişletildi, burada feshedilebilir

PTET 2025 başvurusu için başvuru ücreti £500/-. Bilim akışının adayları hem 4 yıllık BA B.Ed hem de B.Sc B.Ed için başvuruyorsa, ücretleri 1000 Rs/-. Daha fazla bilgi için adaylar PTET'in resmi web sitesini kontrol edebilir.