UPSC CDS 2 Sınavı Bildirimi: Birlik Kamu Hizmeti Komisyonu (UPSC), Çarşamba günü Birleşik Savunma Hizmetleri (CDS) 2 sınavı 2024 için bildirimi yayınladı. Uygun adaylar 4 Haziran'a kadar upsc.gov.in ve upsconline .nic.in adreslerinden aynı başvuruyu yapabilirler.
UPSC CDS 2 bildirimi upsc.gov.in adresinde yayınlandı (TEMSİLCİ GÖRÜNTÜ)
Bu sefer UPSC CDS sınavı aşağıda listelenen 459 açık pozisyon için yapılacaktır:
Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!
159. Hindistan Askeri Akademisi Kursu: 100 boş pozisyon (13'ü NCC “C” Ordu Kanadı sertifikası sahiplerine ayrılmış dahil).
Hindistan Deniz Harp Okulu Kursları: 32 (6 tanesi NCC “C” Deniz Kanadı sertifikası sahiplerine ayrılmıştır).
Hava Kuvvetleri Akademisi Uçuş Öncesi Eğitim Kursu: 32 (3 tanesi NCC Özel Giriş aracılığıyla NCC “C” Hava Kanadı sertifikası sahiplerine ayrılmıştır)
122. Subay Eğitim Akademisi SSC (Erkek) (NT) (UPSC) Kursu: 276 boş kontenjan
36. Subay Eğitim Akademisi SSC Kadın (NT) (UPSC) Kursu: 19 boş kontenjan
UPSC CDS 2 2024: Eğitim Nitelikleri
IMA ve Subay Eğitim Akademisi için adayların en az tanınmış bir üniversiteden diploma alması gerekir.
Deniz Harp Okulu için mühendislik diploması, Hava Kuvvetleri için ise fizik ve matematik alanında 10+2 veya mühendislik alanında lisans diploması gerekmektedir.
İlgilenen adaylar daha sonraki yaş sınırı ve diğer uygunluk koşulları için resmi bildirime başvurabilirler.
UPSC CDS 2 Bildirimi.
UPSC CDS 2 2024: Başvuru Ücreti
UPSC CDS 2 sınavına kayıt ücreti: ₹Bu ücreti ödemekten muaf olan SC, ST ve PwD adayları hariç 200.
Sınav yazılı sınav ve mülakat olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Her iki turun ayrıntılı programı bildirimde listelenmiştir.
CDS sınavına ilişkin daha fazla ayrıntı için adaylar Komisyonun web sitesinde bulunan resmi bildirime başvurabilirler.
UPSC CDS 2 sınavına nasıl başvurulur?
UPSC CDS 2 bildirimi upsc.gov.in adresinde yayınlandı (TEMSİLCİ GÖRÜNTÜ)
Bu sefer UPSC CDS sınavı aşağıda listelenen 459 açık pozisyon için yapılacaktır:
Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!
159. Hindistan Askeri Akademisi Kursu: 100 boş pozisyon (13'ü NCC “C” Ordu Kanadı sertifikası sahiplerine ayrılmış dahil).
Hindistan Deniz Harp Okulu Kursları: 32 (6 tanesi NCC “C” Deniz Kanadı sertifikası sahiplerine ayrılmıştır).
Hava Kuvvetleri Akademisi Uçuş Öncesi Eğitim Kursu: 32 (3 tanesi NCC Özel Giriş aracılığıyla NCC “C” Hava Kanadı sertifikası sahiplerine ayrılmıştır)
122. Subay Eğitim Akademisi SSC (Erkek) (NT) (UPSC) Kursu: 276 boş kontenjan
36. Subay Eğitim Akademisi SSC Kadın (NT) (UPSC) Kursu: 19 boş kontenjan
UPSC CDS 2 2024: Eğitim Nitelikleri
IMA ve Subay Eğitim Akademisi için adayların en az tanınmış bir üniversiteden diploma alması gerekir.
Deniz Harp Okulu için mühendislik diploması, Hava Kuvvetleri için ise fizik ve matematik alanında 10+2 veya mühendislik alanında lisans diploması gerekmektedir.
İlgilenen adaylar daha sonraki yaş sınırı ve diğer uygunluk koşulları için resmi bildirime başvurabilirler.
UPSC CDS 2 Bildirimi.
UPSC CDS 2 2024: Başvuru Ücreti
UPSC CDS 2 sınavına kayıt ücreti: ₹Bu ücreti ödemekten muaf olan SC, ST ve PwD adayları hariç 200.
Sınav yazılı sınav ve mülakat olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Her iki turun ayrıntılı programı bildirimde listelenmiştir.
CDS sınavına ilişkin daha fazla ayrıntı için adaylar Komisyonun web sitesinde bulunan resmi bildirime başvurabilirler.
UPSC CDS 2 sınavına nasıl başvurulur?
- Komisyonun upsconline.nic.in adresindeki web sitesini ziyaret edin.
- Yeni bir adaysanız OTR sürecini tamamlayın.
- Şimdi UPSC CDS uygulama penceresine giriş yapın.
- İstenilen bilgileri forma girin.
- Belgeleri yüklemek için.
- Sınav ücretini ödeyin ve formu gönderin.
- Daha sonra kullanmak üzere bir kopyasını kaydedin.