UPSC IES/ISS Sınavı 2024: Kayıt upsc.gov.in'de Başlıyor, Önemli Ayrıntılar İçeride | Rekabetçi sınavlar

Birlik Kamu Hizmeti Komisyonu (UPSC), resmi UPSC IES/ISS 2024 bildirimini yayınladı.

Adayların başvurularını iletmeleri için son tarih 30 Nisan 2024'tür.

Bildirime göre, UPSC IES/ISS 2024'e başvurmak isteyen ilgili adaylar bunu upsc.gov.in adresindeki resmi web sitesinden yapabilirler. Adayların başvurularını iletmeleri için son tarih 30 Nisan 2024'tür.

Yalnızca HT uygulamasında Hindistan'daki genel seçimlerin hikayesine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin!

Resmi duyuruda, çevrimiçi başvuruların 20 Nisan 2024 saat 18.00'e kadar doldurulabileceği belirtildi.

İş teklifi ayrıntıları:

Hindistan Ekonomik Hizmeti – 18

Hindistan İstatistik Servisi – 30

Eğitim Nitelikleri:

Raporda belirtilen eğitim nitelikleri şöyle:

(a) Bir aday Hindistan Ekonomik Hizmeti Hindistan'daki Merkezi veya Eyalet Yasama Meclisi Yasası ile kurulan bir Üniversiteden veya Parlamento Yasası ile kurulan veya Üniversite olduğu ilan edilen herhangi bir eğitim kurumundan İktisat/Uygulamalı Ekonomi/İşletme/Ekonometri alanında Yüksek Lisans Derecesi almış olmanız gerekir. 1956 tarihli Üniversite Hibe Komisyonu Yasası'nın 3. Bölümü uyarınca veya zaman zaman Merkezi Hükümet tarafından onaylanan yabancı bir üniversite kapsamında kurulmuştur.

(b) Bir aday Hindistan İstatistik Servisi Konulardan biri olarak İstatistik/Matematiksel İstatistik/Uygulamalı İstatistik alanında lisans derecesi veya Hindistan'daki Merkezi veya Eyalet Yasama Meclisi Yasası ile kurulmuş bir üniversiteden İstatistik/Matematiksel İstatistik/Uygulamalı İstatistik alanında yüksek lisans derecesi almış olmanız veya kurulmuş olmanız gerekir. Bir Parlamento Yasası ile başka herhangi bir eğitim kurumu tarafından veya 1956 Üniversite Ödenek Komisyonu Yasası'nın 3. Bölümü uyarınca üniversite olarak ilan edilen veya zaman zaman Merkezi Hükümet tarafından onaylanan yabancı bir üniversite tarafından.

Yaş sınırı:

Başvuru yapmak isteyen adayların 21 yaşında olmaları ve 1 Ağustos 2024, yani 1 Ağustos 2003 tarihinde 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Kayıt ücretleri:

Adayların (kadın/SC/ST/ücret ödemesinden muaf olan kıyaslama engelli kişiler hariç) Rs tutarında bir ücret ödemeleri gerekmektedir. 200/- parayı herhangi bir Hindistan Devlet Bankası şubesine aktararak veya Visa/Master/RuPay Kredi/Banka Kartı/UPI ödemesini kullanarak veya herhangi bir bankanın internet bankacılığını kullanarak.

Ayrıca Okuyun: TS TET 2024: Başvuru için son tarih bugün, doğrudan bağlantı burada