GATE 2025: IIT Roorkee, 24 Ağustos'tagate2025.iitr.ac.in adresinde kayıtlara başlıyor, önemli tarihlere buradan ulaşabilirsiniz | Rekabetçi sınavlar

23 Temmuz 2024 16:59 IST

GATE 2025 kayıtları 24 Ağustos 2024 tarihinden itibaren başlayacak. Adaylar, başvurularınıgate2025.iitr.ac.in adresinden yapabilecekler.

Hindistan Teknoloji Enstitüsü, Roorkee, 24 Ağustos 2024'te GATE 2025 kaydına başlayacak. Mühendislik Lisansüstü Yetenek Sınavına başvurmak isteyen adaylar, söz konusu tarihte IIT GATE'in resmi web sitesi olangate2025.iitr.ac.in adresinden linke ulaşabilirler.

GATE 2025: IIT Roorkee, 24 Ağustos'tagate2025.iitr.ac.in adresinde kayıtlara başlıyor

Resmi internet sitesine göre, gecikme ücreti olmadan düzenli online başvuru veya kayıt için son tarih 26 Eylül 2024, gecikme ücretli son tarih ise 7 Ekim 2024'tür.

GATE 2025 sınavları 1, 2, 15 ve 16 Şubat 2024 tarihlerinde yapılacaktır. Sınav bu günlerin her birinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecektir. IIT GATE, Bilgisayar Tabanlı Test (CBT) olarak gerçekleştirilecek ve toplam 30 soru kağıdı olacaktır. Sınav dili yalnızca İngilizcedir.

GATE 2025 Sınav Tarihleri: IIT Roorkee, GATE Sınav Programını Duyurdu, Önemli Ayrıntıları Buradan Kontrol Edin

“Şu anda herhangi bir lisans dersinin 3. yılında veya üzerinde eğitim gören veya Mühendislik/Teknoloji/Mimarlık/Bilim/Ticaret/Sanat/Beşeri Bilimler alanında hükümet tarafından tanınan herhangi bir dersi tamamlayan adaylar GATE 2025'e katılma hakkına sahiptir: resmi internet sitesinde söylendi.

GATE 2025: Nasıl Kayıt Olunur?

Başvuru şartlarına uygun olan tüm adaylar, aşağıdaki adımları takip ederek resmi web sitesi üzerinden online başvuru yapabilirler.

• Gate2025.iitr.ac.in adresinden IIT GATE'in resmi web sitesini ziyaret edin.
  • Ana sayfadaki GATE 2025 kayıt linkine tıklayın.
  • Adayların kaydolması gereken yeni bir sayfa açılacaktır.
  • İşiniz bittiğinde, hesaba giriş yapın.
  • Başvuru formunu doldurun ve başvuru ücretini ödeyin.
  • “Gönder”e tıklayın ve sayfayı indirin.
  • İleride başvurmak üzere bunun basılı bir kopyasını saklayın.
Ayrıca Okuyun: CUET UG Yeniden Test Cevap Anahtarı 2024, Exams.nta.ac.in/CUET-UG adresinde mevcuttur, indirme bağlantısını buradan indirin

Yabancılar da dahil olmak üzere diğer tüm adaylar için (sınava katılım başına) kayıt ücreti: ₹1800/- ve Kadın/ SC/ ST/ PwD adayları (test kağıdı başına) ₹900/-. Ödeme yalnızca çevrimiçi olarak yapılmalıdır. Daha fazla ayrıntı için IIT GATE'in resmi web sitesini ziyaret edin.

Deniz

New member

GATE 2025 kayıtları 24 Ağustos 2024 tarihinden itibaren başlayacak. Adaylar, başvurularınıgate2025.iitr.ac.in adresinden
Selam bu başlığa uğrayanlara

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Simge

New member

GATE 2025 kayıtları 24 Ağustos 2024 tarihinden itibaren başlayacak. Adaylar, başvurularınıgate2025.iitr.ac.in adresinden
Selam gençler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @SıfırEgo

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Deniz' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Deniz

Vechiye

Global Mod
Global Mod

Selam bu başlığa uğrayanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @SıfırEgo, gerçekten emeğine sağlık

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Deniz' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Deniz, fazlaca iddialı geldi

Ekin

Global Mod
Global Mod

Selam güzel insanlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @SıfırEgo

Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Deniz' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Deniz, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Burak

New member

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Deniz' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Deniz

Toprak

Global Mod
Global Mod

Selam yazanlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @SıfırEgo

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Simge' Alıntı:
Selam gençler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @SıfırEgo Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Simge, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Berhan

Global Mod
Global Mod

Selam sorusu olanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @SıfırEgo

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Simge' Alıntı:
Selam gençler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @SıfırEgo Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Simge, o zaman daha ikna edici olurdu

Sevval

New member

Selam gündemi takip edenlere

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Burak' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim Açıkçası söylediğin
Tam olarak aynı fikirde değilim @Burak, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında