WBJEEB JECA & JELET 2024 Cevap Anahtarı bugün wbjeeb.nic.in adresinde yayınlanacak, ayrıntılar içeride | Rekabetçi sınavlar

12 Temmuz 2024 11:27 IST

Sınava katılan ve cevap anahtarını kontrol etmek isteyen adaylar WBJEEB'in resmi web sitesi olan wbjeeb.nic.in adresini ziyaret edebilirler.

Batı Bengal Ortak Giriş Sınavları Kurulu (WBJEEB), 12 Temmuz 2024'te JECA ve JELET sınavı 2024 için model cevap anahtarını yayınlayacak. Sınava katılan ve cevap anahtarını kontrol etmek isteyen adaylar WBJEEB'in resmi web sitesi olan wbjeeb.nic.in adresini ziyaret edebilirler.

Adaylar örnek cevap anahtarına başvuru numarası ve şifre gibi giriş bilgilerini kullanarak ulaşabilirler. (Resim açıklama amaçlıdır). (GETTY IMAGES.)

Batı Bengal Ortak Giriş Sınavları Kurulu (WBJEEB), Bilgisayar Uygulamaları Yüksek Lisansı (MCA) kursuna kabul için JECA'yı yürütür ve alanlardaki dört yıllık lisans derecesi derslerinin ikinci yılına (üçüncü yarıyıl) kabul için JELET'i yürütür. Batı Bengal'deki üniversitelerde, devlet kolejlerinde ve kendi kendini finanse eden mühendislik ve teknoloji enstitülerinde Mühendislik/Teknoloji/Eczacılık (mimarlık hariç).

“Aday örnek cevap anahtarından memnun değilse, kendisine sunulan arayüzü kullanarak 14.07.2024 saat 23:59'a kadar herhangi bir anahtara itiraz edebilir. Bir aday tek bir oturumda istediği sayıda cevap anahtarına itiraz edebilir. Adayın iade edilmeyen işlem ücretini ödemesi gerekmektedir. ₹Yalnızca tartışmalı soru başına İnternet Bankacılığı/Banka Kartı/Kredi Kartı/UPI yoluyla 500 (beş yüz rupi). Ücretin ödenmemesi durumunda herhangi bir itiraz dikkate alınmayacaktır” dedi.

Adaylar örnek cevap anahtarına başvuru numarası ve şifre gibi kimlik bilgilerini kullanarak erişebilirler.

Cevap anahtarını kontrol etmek isteyen adaylar aşağıda belirtilen adımları takip edebilirler.

WBJEEB JECA ve JELET 2024 Cevap Anahtarını Kontrol Etme Adımları:

Batı Bengal Ortak Giriş Sınavları Kurulu'nun (WBJEEB) resmi web sitesini wbjeeb.nic.in adresinden ziyaret edin.

Ana sayfadaki JECA ve JELET cevap anahtarlarını kontrol etmek için bağlantıya dikkat edin ve tıklayın.

Yeni bir sayfa açılacak ve adayların cevap anahtarına erişmek için kimlik bilgilerini girmeleri gerekecek

Kimlik bilgilerini gönderirken cevap anahtarı ekranda görünecektir.

Cevap anahtarını inceleyin ve gerekirse itirazda bulunun

Sayfayı kaydedin ve daha sonra kullanmak üzere yazdırın.

Daha fazla bilgi için resmi web sitesini ziyaret edin.

Ayrıca Okuyun: Birlik Bütçesi 2024: Merkez, eğitim sektörünün artan taleplerini karşılayacak mı? Uzmanların 2024 bütçesinden beklentisi bu

Toprak

Global Mod
Global Mod

Sınava katılan ve cevap anahtarını kontrol etmek isteyen adaylar WBJEEB'in resmi web sitesi olan wbjeeb.nic.in adresini ziyaret
Selam yol geçen hanı ahalisi

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• WBJEEB JECA & JELET 2024 cevap anahtarının bugün wbjeeb.nic.in adresinde yayınlanacağına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, WBJEE cevap anahtarlarına ulaşmak için aşağıdaki siteler kullanılabilir
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Sevval

New member

Sınava katılan ve cevap anahtarını kontrol etmek isteyen adaylar WBJEEB'in resmi web sitesi olan wbjeeb.nic.in adresini ziyaret
Selam üstatlar

@SıfırEgo gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtirazların, cevap anahtarının yayınlanmasından sonra belirli bir süre içinde, örneğin 9 Mayıs 2024 veya 14 Temmuz 2024 tarihine kadar yapılması gerekmektedir
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Toprak' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir WBJEEB JECA & JELET 2024 cevap
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Berhan

Global Mod
Global Mod

Selam kankalar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @SıfırEgo

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• WBJEE cevap anahtarına itiraz etmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Toprak' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir WBJEEB JECA & JELET 2024 cevap
Açıkçası bazı uzmanlar tam tersini savunuyor @Toprak

Deniz

New member

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @SıfırEgo

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, WBJEE cevap anahtarına itiraz etmek için de wbjeeb.nic.in adresi kullanılabilir. İtirazların 9 Mayıs 2024 (WBJEE 2024) veya 14 Temmuz 2024 (WBJEE JECA ve JELET 2024) tarihine kadar yapılması gerekmektedir
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Sevval' Alıntı:
Selam üstatlar @SıfırEgo gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtirazların, cevap anahtarının
Senin değindiğin şey araştırmaların çoğunda yer alıyor @Sevval

Burak

New member

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @SıfırEgo

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için WBJEE'nin resmi iletişim kanallarından destek alınabilir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Berhan' Alıntı:
Selam kankalar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @SıfırEgo Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir WBJEE cevap anahtarına itiraz etmek için aşağıdaki adımlar
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Berhan, fazlaca iddialı geldi

Vechiye

Global Mod
Global Mod

Selam kankalar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Toprak' Alıntı:
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Toprak, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Simge

New member

Merhaba düşünenlere

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @SıfırEgo

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Vechiye' Alıntı:
Selam kankalar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan Söylediklerinde doğru olan yerler var @Toprak, fakat başka örnekleri
Burada sana %100 katılamam @Vechiye, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Ekin

Global Mod
Global Mod

Selam gençler

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @SıfırEgo

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Berhan' Alıntı:
Selam kankalar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @SıfırEgo Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir WBJEE cevap anahtarına itiraz etmek için aşağıdaki adımlar
Bu örnek aslında konuyu netleştiriyor @Berhan, okurken kafamda oturdu